Harm Gelderblom

Projectmanager

contactgegevens

Nieuwe Kanaal 7c, 6709 PA Wageningen

Sociale Profielen

Van jongs af aan ben ik al graag buiten en was ik erg geïnteresseerd in landschappen en het weer. Daarom wist ik al heel vroeg op de middelbare school dat ik de Bachelor Soil, Water & Atmosphere wilde gaan doen aan de Wageningen Universiteit. Tijdens de bachelor ontdekte ik dat ik vooral atmosfeer en bodem interessant vind.

Uiteindelijk heb ik in mijn Master gekozen voor een specialisatie in bodem, namelijk Soil Biology and Chemical Soil Quality. Gedurende deze twee jaar is de sluimerende interesse voor de landbouw echt aangewakkerd. Ik ben hierdoor erg geïnteresseerd geraakt in agrarische bodems en bemesting.Mijn MSc thesis bestond uit het testen van een restproduct uit de waterzuivering als fosfaat meststof. Dit wilde ik graag voortzetten met een stage in de agrarische bodemwereld.

Die stage kwam er, namelijk bij NMI in het najaar van 2023. Hier heb ik me vooral gefocust op fosfaat in de landbouw en natuur. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en dat heeft erin geresulteerd dat ik sinds maart 2024 werkzaam ben bij NMI. Ik hoop hier een hele schat aan informatie en ervaring op te doen, waarbij ik me nog niet te veel ga specialiseren. Dat is iets voor later.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om buiten te zijn: rommelen in de moestuin en fietsen of hardlopen door de natuur. Daarnaast hou ik van sporten: marathonschaatsen en skeeleren zijn mijn favoriet, maar er wordt ook veel gefietst en hardgelopen.