NMI en AgroCares winnen klimaat en landbouw innovatie prijs met methode voor bodem koolstof bepalingen

Een innovatie van Nederlandse bodem heeft de internationale Grants4Tech Carbon Challenge van Bayer (https://grants4tech.bayer.com) gewonnen. Het Nutriënten Management Instituut (NMI) en AgroCares uit Wageningen hebben een innovatieve methode ontwikkeld om bodemkoolstof snel, goed en efficiënt te bepalen.
Bodemkoolstof is cruciaal, niet alleen voor duurzame, productieve en weerbare landbouw, maar ook om klimaatverandering tegen te gaan. Dit gebeurt door lange termijn koolstof uit de atmosfeer vast te leggen in de bodem. Als basis voor een toekomstige beloning van boeren voor koolstofvastlegging in landbouwgronden, is een goede en betrouwbare meting belangrijk. Aan de #Grants4Tech Carbon Challenge deden zes bedrijven en onderzoeksgroepen mee vanuit de hele wereld met een reeks van verschillende methodes. De methodes zijn beoordeeld op snelheid, nauwkeurigheid, en kosten. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk de universiteit van Iowa (i-SOC) en het satelliet bedrijf Constellr.

Meer informatie over de winnende methode is te vinden op www.soilcastor.com. Binnenkort brengt AgroCares deze methode commercieel uit als de AgroCares Carbon Monitor (meer info www.agrocares.com).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa van der Voort (tessa.vandervoort@nmi-agro.nl), tel. 06 4226 5790Geef een antwoord