HLB helpt boer naar duurzamere bedrijfsvoering

Landbouw in de knel? Dat hoeft niet. Door goede innovaties transformeert de landbouw naar een toekomstbestendige sector. Met tools, technieken en onderzoeksfaciliteiten helpt HLB Groep ondernemers daarbij. Van die transitie profileert ook rest van de agrofoodketen.

Minder uitspoeling en uitstoot van nutriënten, minder chemie, minder residuen. Kortom, het werk van de boer wordt steeds uitdagender door aangescherpt beleid. Het moet in de volle breedte duurzamer. Intussen wordt ondernemen duurder en zijn er steeds meer monden te voeden. Dat betekent dat de productie gelijk moet blijven met minder input. Klinkt als een sector in de knel, maar met goeie innovaties hoeft dat helemaal niet. De landbouw is juist een sector in ontwikkeling.

De HLB Groep helpt agrarisch ondernemers en de agroketen om de gevraagde duurzaamheidsslag met behoud van productie te maken. Dat doet zij met innovatieve meetsystemen, praktische diagnoses, adviezen op maat en toegepast wetenschappelijk onderzoek.

HLB Groep is: Hilbrandslaboratorium in Wijster, De Groene Vlieg Bio Diagnostics in Dronten, De Groene Vlieg Bio Control in Nieuwe-Tonge en drie bedrijven in Wageningen; Nutriënten Management Instituut (NMI), AgroCares, Clear Detections en Ears. Onder het bedrijfsmotto Farming the Future ontwikkelt deze groep bedrijven, die allemaal een eigen expertise hebben op het gebied van duurzame en verantwoorde landbouw, handvatten om beter te boeren.

Een van de vele ontwikkelingen binnen HLB Groep is de digitale diagnostiek en precisielandbouw. Van het opsporen van bodemziekten door intensieve monstername en analyse tot een betrouwbaar advies op maat. Voor dat laatste heeft het bedrijf een team adviseurs in de regio. Dit leidt tot praktische advisering over de beste productiemethodes en een zo duurzaam mogelijke beheersing van ziekten en plagen.

Lees verderGeef een antwoord