Fertilising product regulation technisch dossier generator

Producenten van meststoffen kunnen hun product in de hele Europese Unie verkopen door een CE-markering op hun product aan te brengen. Hiervoor moeten ze aantonen dat hun product voldoet aan de Fertilising Product Regulation (FPR), door het aanleggen van een “technisch dossier” (TD). Het kan lastig zijn om uit te vinden wat er in het TD moet staan. Dit pakket helpt om te bepalen wat er in het TD moet komen op basis van een klein aantal vragen. Na het beantwoorden van alle vragen krijgt de gebruiker een checklist van alle elementen die aanwezig moeten zijn in de TD voor de conformiteitsbeoordelingsprocedure.

Dit pakket levert de logica en de inhoud, maar geen gebruikersinterface. Het pakket slaat geen gegevens op en verstuurt geen gegevens naar een externe partij en kan vrij gebruikt worden onder de EUPL-1.2 licentie.

Instructies voor installatie en gebruik zijn hier te vinden.

De fpr-gen-td package maakt mogelijk om op een eenvoudige manier, zonder kennis van de FPR, bestaande (interne) applicaties uit te breiden met een dynamische takenlijst voor het aanleveren van een technische documentatie voor een EU bemestingsproduct. De package biedt vier functies aan die helpen om de verschillende stappen van de package te doorlopen. De resulterende takenlijst levert een overzicht op an alles wat in het technisch dossier moet komen te staan om aan te tonen dat het product en de bestandsdelen conform de verodening zijn.

De fpr-gen-td package is geschreven in JavaScript/TypeScript en gepubliceerd op npm waar het kosteloos beschikbaar is. De package slaat alle data alleen lokaal op, deelt niet met derden, heeft geen internetverbinding nodig en kan dus ook offline gebruikt worden. De code is openbaar en kan op GitHub bekeken worden. Momenteel worden zowel Nederlands als het Engels ondersteunt, en kan het kan gemakkelijk worden uitgebreid met ondersteuning voor de overige 22 officiële talen van de Europese Unie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brent Riechelman, e-mail brent.riechelman@nmi-agro.nlGeef een antwoord