Actuele T-som

Voor een maaisnede ligt het optimale moment veelal tussen Tsom 350 en 400 voor een hoge stikstofbenutting. Deze is inmiddels overal bereikt.
Hebt u nog niet bemest dan kan dat het beste op korte termijn worden uitgevoerd. Alleen bij een hoge neerslagverwachting (> 30 mm binnen een week) is het advies om te wachten.

In dit kaartje leest u de actuele T-som af:

 

Elk voorjaar speelt bij landbouwers de vraag: wat is het optimale moment om te bemesten? Voor dierlijke mest geldt: start met bemesten zodra de draagkracht van de grond het toelaat (geen insporing) en er niet te veel neerslag wordt verwacht. Wachten op een bodemtemperatuur van 8 graden kost opbrengst op alle grondsoorten.

Voor kunstmest, maar ook dierlijke mest, is er RE-gras. Deze bedrijfsspecifieke tool stelt op basis van de T-som (optelsom van de gemiddelde dagtemperatuur boven de 0˚C graden vanaf 1 januari), het weer, lokale bodemomstandigheden, mestgift en productiedoel het optimale strooimoment en hoeveelheid vast. Ook in een koud voorjaar zoals 2018 voldoet RE-gras hiervoor uitstekend.

RE-gras is in samenwerking met Yara Benelux beschikbaar via grassn.com of via de googleplay store.

Lees hier een door NMI uitgebrachte flyer over dit onderwerp en ga hier rechtstreeks naar de Databank Meststoffen

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Bussink, e-mail wim.bussink@nmi-agro.nl, tel.  06 2903 7096

 Geef een antwoord