RE-gras voor een optimaal ruweiwitgehalte en een hoge N-benutting

RE-gras is gebaseerd op groot aantal veldproeven en een uitbreiding en verbetering van de vroegere temperatuursom module. Met RE-gras is het mogelijk om gericht te sturen op het realiseren van een RE-gehalte van 150 à 160 g per kg ds voor de eerste maaisnede op bedrijven met een grasrantsoen. Bedrijven met veel maïs zullen streven naar een hoger RE-gehalte.

In 2022 zijn er verdere verbeteringen doorgevoerd. RE-gras is in samenwerking met Yara Benelux beschikbaar via de app grassn.com.

Ontdek het op Google Play

Met RE-gras kunt u uw minerale meststoffen optimaal inzetten. Te vroeg strooien gaat ten koste van het ruweiwitgehalte en leidt tot extra N-verliezen. Te laat strooien kost opbrengst. RE-gras bepaalt voor u het optimale strooimoment. Met RE-gras kunt u beter sturen op een gewenst ruw eiwitgehalte en drogestofopbrengst bij een zo hoog mogelijke N-benutting. RE-gras is mede gebaseerd op T-som bemestingsproeven op diverse locaties en grondsoorten over een periode meerdere decennia. RE-gras levert een maatadvies omdat het rekening houdt met:

  • de grondsoort
  • de bodemvruchtbaarheid
  • de bemesting
  • uw productiedoel
  • het weer van de afgelopen weken
  • de 10-daagse weersverwachting.

Achtergronddocument RE-gras

Voor een maaisnede ligt het optimale moment veelal tussen Tsom 350 en 400. Met RE-gras kunt u voor uw situatie rekening bemestingsadvies (dierlijke mest en kunstmest) opstellen, toegesneden op uw bedrijfsspecifieke situatie.

Google Play en het logo van Google Play zijn handelsmerken van Google LLC.



Geef een antwoord