Weerbaarheid: Effecten voeding en voorziening mineralen en spoorelementen

“Weerbaar Vee” is op zoek naar de ideale balans tussen koe en omgeving, door onderzoek te richten op de weerstand van de koe. De kerngedachte van het project is het verbeteren van de weerstand van de melkkoe, zo dat ze zo min mogelijk ziek is, geen klauwproblemen heeft, vlot drachtig wordt en een lang en productief leven heeft het centrale uitgangspunt. De winst van een koe met een hoge weerstand zit in veel aspecten en is er voor alle belanghebbenden: de koe, de veehouder, de melkveesector en de maatschappij. Omdat voeding een belangrijke rol speelt in het immuunsysteem is in samenwerking met NMI en BLGG Research en de Gezondheidsdienst voor Dieren een project gestart om te onderzoeken of de hoeveelheid mineralen in een rantsoen gerelateerd is aan weerstand zoals gemeten door NAbs (Natuurlijke Antibody’s). De kwaliteit van het rantsoen is één van de belangrijkere strategische en operationele managementinstrumenten voor een melkveehouder.

Download hier het uitgebrachte rapport en hier de covernotitie bij het rapport

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Bussink, e-mail wim.bussink@nmi-agro.nl, tel. 06 2903 7096