NMI start een onderzoek die de ammoniak emissie terug kan dringen bij bemesting met de sleepvoetenmachine. In samenwerking met ZuivelNL, Slootsmid en Kreco gaat NMI de mogelijkheid onderzoeken of met de Triple Spray van Slootsmid en de kalksuspensie van Kreco de ammoniak emissie bij aanwenden van mest op veen of klei verlaagd kan worden. Eerder laboratorium onderzoek van NMI toonde aan dat de toediening van een kalksuspensie op de mest de ammoniak emissie verlaagd.

Het onderzoek start dit voorjaar met een laboratoriumproef om de optimale dosering van kalk met water vast te stellen en vervolgens wordt het onderzoek uitgebreid naar een veld situatie. Wanneer de resultaten positief zijn kan aanvullend een volveldsmeting uitgevoerd worden om deze methode erkernd te krijgen. Lees ook in de nieuwe oogst. 

Houd de website van NMI en Verantwoorde veehouderij in de gaten voor meer informatie of neem contact op met Wim Bussink, tel. 06 2903 7096 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.